top of page

Nieuw Werk

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers waar de makers het publiek kunnen bevragen over de impact van hun optreden.


(Zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang)

Locatie: De Kempenaerstudio, De Kempenaerstraat 11-B

Reserveren noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com

Entree: Waardebepaling achteraf (pin of contant))

Samenstelling, presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld www.bookbert.com


Drie presentaties van diverse theatermakers:


Simone Heijloo – Still here. https://simoneheijloo.nl/
The new solo of Simone Heijloo (dancer, teacher, choreographer, producer, movement coach and dance therapist) talks about the influences of the past in daily life. Focused on the birth of her life. Every body has body memories. Do you push them away or can you deal with them?
This solo reflects memories and the power of the inner and the body to continue living. To become who you are.
In her solo Simone shows the body as an instrument to express memories and vulnerability. In a raw and unique way and how the body helps to process emotions and feelings through dance.
The body is stronger than we think. Dance and art are a way of life for Simone. All is still here.
–  Concept & Choreography, Performance: Simone Heijloo
–  Music: Federico Albanese & Bozzio / Mastelotto.


Rick Willemsen speelt Rotterdam van mijn vader.
Rick speelt de eerste helft van zijn eerste theatervoorstelling, waarin hij op een persoonlijke manier de relatie met zijn vader en zijn Rotterdamse roots beschrijft en bezingt. Hij wisselt liedjes af met het vertellen van verhalen over hun vader-zoon relatie uit de jaren ’70-en ’80 en de impact die later Alzheimer had op hun levens.


Marie-Cécile van der Sanden – Zalm. 
https://youtu.be/7ikkVGUpm5o?si=X9TvpatMBhPor3rq
Ciel bewandelt een alternatieve route als het gaat om de liefde. Deze muzikale cabaretvoorstelling waarbij Ciel op de piano begeleid wordt door Dina, gaat over schaamte, jaloezie en overwinningen. Over uit de kast durven komen, een andere weer in moeten en daar wéér uit kruipen. Het gaat over liefhebben in meerdere vormen, over vrienden met goede bedoelingen. En over een roze zalm durven zijn in een wereld vol grijze haringen.


Nieuw Werk biedt een podium aan professionele theatermakers van verschillende disciplines om hun werk aan collega’s en ander publiek te kunnen tonen. Om de uitwisseling tussen de verschillende theaterdisciplines te bevorderen, nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.
De avond is opgebouwd uit drie presentaties van maximaal 30 minuten per stuk. Vanaf 22u wordt een gesprek geleid waar de theatermakers het publiek kunnen interviewen, zodat het publiek echt fungeert als testpubliek.

Link

De Kempenaerstudio

20:00

12 januari 2024

bottom of page