top of page

Nieuw Werk

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers waar de makers het publiek kunnen bevragen over de impact van hun optreden.


(Zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang)

Locatie: De Kempenaerstudio, De Kempenaerstraat 11-B

Reserveren noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com

Entree: Waardebepaling achteraf (pin of contant))

Samenstelling, presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld www.bookbert.com


Drie presentaties van diverse theatermakers:


Warner van Wely schrijft ‘microficties’, korte teksten van niet meer dan een alinea. In 2018 kwam de bundel ‘Eén’ uit bij Van Oorschot. Een tweede bundel is klaar voor de pers. Hij wil zich nu toe gaan leggen op voorleesoptredens. Voordat Warner schrijver werd was hij theatermaker – als artistiek leider, speler en muzikant. Eerst bij Dogtroep (1975-1990), en daarna bij Warner & Cosorten (1993-2008). Pers over Eén: ‘raadselachtig hoe Van Wely 142 keer  de lezer bij de lurven weet te pakken’  [Literair Nederland] ‘herkenbaar, humoristisch en confronterend – af en toe zelfs melancholisch’ schopt nu dus als auteur dogma’s over opbouw of eenheid van tijd, plaats en handeling omver, net zoals hij dat eerder in het theater deed’ Bekijk hier bijv. Het varken


Esmeralda Detmers, Loes Rietkerk onder regie van Anouscha Fajdiga:
Een bewerking van Kale bomen ruizen niet. Twee vrouwen – twee stoelen – een vriendschap. Hoeveel deuken kan een vriendschap hebben? Zeg je altijd de waarheid?
Deze zwarte komedie is een bewerking van het toneelstuk: “Kale bomen ruizen niet” van Magne van den Berg.
Regie en tekstbewerking: . Anouscha Fajdiga. Spel: Esmeralda Detmers en Loes Rietkerk.


Nelson Martinez, Amsterdam
Socials: https://www.instagram.com/nelsonmartinez/ https://www.facebook.com/nmartinezaguilar/
Ontmoet Nelson, een dynamische en scherpzinnige cabaretier bekend om zijn mix van humor met een twist. Geboren en getogen in Nederland met Spaanse/Zuid-Amerikaanse roots, combineert Nelson het beste van twee werelden in zijn optredens, die zowel hilarisch als hartverwarmend zijn. Zijn stijl is een combinatie van persoonlijke anekdotes, politieke incorrectheid en een gezonde dosis zelfspot, waarmee hij het publiek provoceert en vermaakt.
Als openlijke LHBT-comedian breekt Nelson regelmatig een lans voor LGBTQ+ rechten in zijn shows, echter altijd met een lach. Zijn act is doordrenkt met verhalen uit zijn eigen leven, waardoor hij een authentieke verbinding met het publiek creëert. Zijn vermogen om culturele tegenstrijdigheden en het dagelijks leven scherp te observeren, resoneert bij een breed publiek.
Zijn optredens zijn niet alleen een kans om te lachen maar ook om te reflecteren, wat hem een geliefde figuur maakt op zowel lokale als nationale podia.

Link

De Kempenaerstudio

20:00

24 mei 2024

bottom of page